Segítség otthoni mikrozöld termesztéshez

Köszönjük, hogy a mi csomagunkat választottad az otthoni növénytermesztéshez! 😊 Kívánjuk, hogy találj örömet a kertészkedésben, a kis növénykék fejlődésének megfigyelésében, és a magad termelte mikrozöld elfogyasztásában! Az alábbiakban egy rövid leírást adunk arról, hogyan gondozd a mikrozöldeket, hogy mielőbb tányérra kerülhessenek.

 

mikrozöld

 

Első lépésként a kenderlapot áztasd vízbe, majd alaposan nyomkodd ki, és helyezd egy tányérra.

A magokat hintsd el egyenletesen a kenderlapon. A magoknak nincs szükségük áztatásra, elég vizet spriccelni rájuk. Az első 2-3 napban, amíg a csírázás megindul, szükséges lehet naponta többször is spriccelni, nehogy kiszáradjanak. A legjobb lefedni a magokat egy másik tányérral.

Miután a gyökerek áttörték a rostlapot, ajánlott áttérni a spriccelésről az alulról öntözésre. A kenderlap ne legyen túl vizes, de ne is száradjon ki teljesen, a felesleges vizet öntsd le róla.

A csírázást követően legalább 6-8 óra fény kell a mikrozöldek növekedéséhez, ezért helyezd a tálcát világos ablakpárkányra vagy közvetlen fényforrás alá (ez lehet egy led lámpa is).

A magok legkésőbb 3 nap múlva kicsíráznak, és nagyjából egy hét után fogyaszthatók 😊

Jó étvágyat kívánunk, hamarosan hozunk receptötleteket is!