Zöldségek

Élelmiszerfajta Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
kj/kcal gramm
Bimbós kel 206 / 49 4.9 0.6 6.1
Brokkoli 100 / 24 3.3 0.2 2.1
Burgonya 356 / 85 2.5 0.2 18.4
Burgonyapürépor 1500 / 370 8.4 0.7 80
Cékla 126 / 30 1.3 0.1 5.9
Cikória 64 / 16 1.3 0.2 2.3
Cukkini 126 / 30 1.5 0.4 5.3
Csemege uborka 65 / 15 0.6 0.1 2.6
Csicsóka 121 / 29 2.4 0.4 4
Csillagtök 126/30 1.2 0.1 6.2
Édesburgonya (batáta) 361 / 86 1.6 0.1 20.1
Fejes káposzta 130 / 31 1.6 0.2 5.7
Fejes saláta 64 / 16 1.4 0.3 2
Fokhagyma 559 / 133 6.8 0.1 26.3
Karalábé 160 / 38 2.1 0.2 6.9
Karfiol 121 / 29 2.4 0.4 3.9
Kelkáposzta 142 / 34 3.6 0.3 4.3
Kígyóuborka 46 / 11 1 0.1 1.7
Kínai kel 63 / 15 1.2 0.3 2
Mángold 97 / 23 2.1 0.3 2.9
Olajbogyó 937 / 223 0.2 21.9 6.5
Padlizsán 105 / 25 1.3 0.2 4.8
Paprika – marinált 120 / 30 0.6 1.8 1.5
Paradicsom 92 / 22 1 0.2 4
Paradicsompüré (sűrített) 460 / 110 5 1 20
Paraj (spenót) 75 / 18 2.3 0.3 1.8
Pasztinák 280 / 68 1.3 0.4 14.9
Patisszon 126 / 30 1.2 0.1 6.2
Petrezselyemgyökér 121 / 29 1.2 0.1 5.9
Petrezselyemzöld 251 / 60 4.4 0.4 9.8
Póréhagyma 151 / 36 2.2 0.3 6.3
Pritamin 240 / 55 3.4 0.8 8.6
Rebarbara 67 / 16 0.6 0.1  3.3
Retek – hónapos 63 / 15 1.2 0.1 2.2
Sárgarépa 146 / 35 1.2 0.2 8.1
Sóska 96 / 23 2.4 0.5 2.3
Spárga 67 / 16 2 0.1 1.8
Sütőtök 322 / 77 1.5 0.6 16.5
Tejes kukorica 531 / 127 4.7 1.6 23.6
Torma 328 / 78 2.7 0.4 15.9
Tök (főző/spárga/gyalult) 126 / 30 1.1 0.1 6.1
Uborka 62 / 15 1 0.1 1.7
Vörös káposzta 130 / 31 1.7 0.2 5.7
Vöröshagyma 163 / 39 1.2 0.1 8.3
Zellergumó 121 / 29 1.4 0.3 5
Zöldbab 167 / 40 2.6 0.3 6.8
Zöldborsó 368 / 88 7 0.4 14
Zöldpaprika 84 / 20 1.2 0.3 3