Tejtermékek

Élelmiszerfajta Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
kj/kcal gramm
Aludttej. félzsíros 172 / 41 3.4 1 4.6
Anikó sajt 1420 / 338 24.2 26 1.8
Anyatej 263 / 63 1.2 3.5 6.7
Camembert sajt 1256 / 299 21.5 23 1.5
Camping sajt (kenhető) 1302 / 310 16.5 26.4 1.7
Edámi sajt 1474 / 351 26.2 26.6 1.7
Ementáli sajt 1604 / 382 27.8 29.4 1.5
Ementáli sajt 1604 / 382 27.8 29.4 1.5
Feta sajt (45% zsír) 992 / 237 17 18.8 0
Feta sajt (light) 749 / 179 23 9.5 0.4
Gomolyatúró (zsíros) 882 / 210 14.7 22.5 2.8
Gouda sajt 1495 / 356 25 27.4 2.2
Író 138 / 33 3.2 0.5 3.8
Joghurt (gyümölcsös) 307 / 73 3.5 2 10.3
Juhtej 456 / 109 6.1 7.2 5
Kecskesajt 1516 / 361 23.5 28.9 1.9
Kecsketej 284 / 68 3.6 3.9 4.7
Kefir/joghurt 272 / 65 3.4 3.6 4.6
Kefir (sovány) 138 / 33 3.4 0.1 4.6
Körözött 1150 / 275 18.2 21.1 3
Krémjoghurt 315 / 75 3.4 5 4.6
Mascarpone 1504 / 365 5 36.5 4
Mozzarella 1260 / 300 22.2 22.4 2.2
Óvári sajt 1226 / 292 29.6 18.5 1.7
Tehéntej (1.5%) 142 / 34 3.5 0.1 4.7
Tehéntej. pasztőrözött (2.8%) 252 / 60 3.4 2.8 5.3
Tehéntúró (félzsíros) 600 / 143 16.2 7 3.7
Tehéntúró (sovány) 318 / 76 14.1 0.5 3.8
Tehéntúró (zsíros) 823 / 197 17.9 12.4 3.5
Tejföl 723 / 173 3.3 16 3.9
Tejpor (sovány) 1555 / 372 36 2 50.3
Trappista sajt 1554 / 370 27.7 28.1 1.6
Vaj 3026 / 724 0.4 80 1
Vajkrém 1596 / 380 0 40 0