Tonhalas karfiollepény

karfiolos-tonhalas_lepenyKísérleti konyhánk első fogását az egyre divatosabb karfiol alapú receptek ihlették. Tulajdonképpen bármilyen zöldség és zöldség/hús/hal kombinációjában ízletes ételt kapunk eredményül, csak a fantáziánk és kísérletező kedvünk szabhat határt!

Hozzávalók (adagonként):

  • 2-3 karfiolrózsa, apróra darabolva
  • 1 tonhalkonzerv (olajos vagy sós lében, de mindenképp le kell szűrni – a sós lé diétásabb verzió)
  • 1 tojás (kisebb méretű, vagy elég a fehérje)
  • csipet só, bors
  • ízlés szerint fűszerek (medvehagyma, oregánó, kapor, kömény, toszkán, indiai keverék stb.)
  • igény szerint feltét
  • sajt

A karfiolt elő lehet párolni, de enélkül roppanósabb marad a lepényben. Az elkészítés nagyon egyszerű, keverjük össze a hozzávalókat, és egy kiolajozott (ha olajos a hal, akkor ez a lépés elhagyható) edényben süssük készre. Formáljunk egy nagy lepényt, kereket vagy szögleteset, vagy akár több apróbbat, és mehet is a sütőbe.

A karfiolt elő lehet párolni, de enélkül roppanós marad a lepényben. Ha nem félünk a kalóriáktól, tehetünk a “tésztába” sajtot is.

Gyorsan összeállítható, nagyjából fél óra alatt megsül. Jó étvágyat minden kísérleti szakácsnak!